Twee ontwerpen voor het inspiratieboek zelfbouw 2015

inspiratieboek zelfbouw Gemeente Amsterdam 2015
Bouwer DRZM

Bouwer DRZM heeft de bouwkosten
voor het Vide-huis berekend


Voor twee kavels op het Zeeburger eiland heeft Mens als Maat 'het Videhuis' en 'het Natuurlijke huis' ontworpen. Beide woningen zijn verschillend van opzet. Misschien een goede basis voor uw Droomhuis? Vanzelfsprekend kunnen we ze nog aanpassen aan uw wensen!


Het Vide-huis

In het Vide-huis is het wonen georganiseerd rond een centrale vide met prachtig daglicht van boven door ramen in het dak. In deze variant, met garage, strekt het wonen zich uit over de begane grond en de 1e verdieping. Een mooie trap verbindt deze twee lagen. Vanzelfsprekend zijn er meer indelingen mogelijk, zoals een variant zonder garage met woonkamer en keuken op de begane grond. Bouwer DZRM maakt deze woning met het TEK-systeem. Hierdoor heeft de woning een hoge isolatiewaarde en ook de scheidingswanden met de buren zijn geïsoleerd (een passiefhuis variant is mogelijk).

Bouw eigen huis Videhuis


het Videhuis


Het Natuurlijke Huis

Het Natuurlijke Huis heeft een riante dubbelhoge woonkeuken aan de tuinzijde. Een fraaie trap brengt je naar de zithoek op de eerste verdieping die juist laag en‘besloten’ is. Via deze weg komt ook de middag- en avondzon van de voorzijde van het huis de hele woonruimte binnen. Op de tweede verdieping liggen drie slaapkamers en een ruime badkamer en daarboven bevindt zich een grote zolder met een dakterras. De trap tussen de woon- en de slaapverdiepingen is gesloten, zodat warmte en geluid niet naar boven gaan. Op de begane grond ligt ook een grote inpandige berging. De fraaie houten draagconstructie van het huis is op sommige plaatsen bewust in het zicht gehouden. 
Dit huis wordt gebouwd van natuurlijke materialen. Een damp-open constructie  met houtvezelisolatie zorgt altijd voor een gezond binnenklimaat.

 

Bouw je eigen huis Het Natuurlijke Huis


Het Natuurlijke Huis

Het Vide huis vindt u op blz. 27 (48+49) van het Inspiratieboek Zelfbouw, Het Natuurlijke huis op blz. 30 (54+55):

Bekijk het Inspiratieboek Zelfbouw van de Gemeente Amsterdam


Aanvullende informatie